Zielony szejk na dziś- gruszka, banan, szpinak

Cześć!

Proponuję Wam pyszny zielony szejk na dzień dobry:) Najbardziej lubię minimalistyczne szejki z 2-3 składników. Najchętniej pije te zielone:) Ostatnio najczęściej jest to takie połączenie.
Dojrzały banan i gruszka są słodkie i wymagają dodatkowo miodu czy agawy. Szpinak dostarcza nam wiele składników mineralnych. Dodaję garść liści, jeśli nie pijecie regularnie zielonych szejków możecie zacząć od mniejszej ilości i stopniowo dodawać coraz więcej. 




Najczęściej piję takie szejki na drugie śniadanie. Zabieram je na wynos jeśli wiem, że nie będzie mnie długo w domu. Zawsze wzbudza zainteresowanie, a kilka osób przekonałam do picia zielonych szejków:)

Kolor jest piękny, wiosenny. Szejk pysznie smakuje, idzie wiosna i niebawem będzie coraz więcej owoców i warzyw. Nie mogę się doczekać!




Jakie są Wasze ulubione szejki?

Miłego dnia!

16 komentarzy:

  1. Wczoraj robiłam banan, szpinak, winogrona białe mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nigdy nie mieszam owoców z warzywami , fuj ;D Ale uwielbiam kiwi z bananem i borówką;D mniami

    OdpowiedzUsuń
  3. jestem maniaczką szpinaku i sama go latem hoduję, na pewno wykorzystam Twój przepis na koktajl.

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj koniecznie muszę skorzystać z przepisu i wrócić do picia regularnie szejków:) BO w czasie kiedy piłam je codziennie czułam się o wile lepiej:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł choć sama rzadko robie szejki

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam! właśnie wczoraj zastanawiałam się jakby tutaj zabrać na wynos taki szejk :D gdzie kupiłaś takie fajne opakowanko? :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pijesz potem taki szejk ze słoika?

    OdpowiedzUsuń
  8. Super pomysł z tym słoikiem, bo czytając, że bierzesz na wynos zaczęłam się zastanawiać w czym ja bym mogła taki szejk nosić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. mniam! Koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  10. A moje szejki nigdy nie mają takich soczystych kolorów! Ja uwielbiam połączenie z jarmużem, ale obecnie kończy się sezon i trzeba będzie się przerzucić na inną zieleninę. ;) Szpinak też jest dobry!

    OdpowiedzUsuń
  11. OMG kolor jest piękny, tylko ten szpinak do mięska jest przepyszny do tarty jest przepyszny ale z owocami?
    Jak nie spróbuje to się nie przekonam czy mi pasuje.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger