Kremowe mango lassi
Cześć!
Przepisów na mango lassi jest całe mnóstwo, ale niektóre są trochę przekombinowane.
Mango jest tak pyszne, że nie potrzebuje wielu dodatków. Najchętniej robię mango lassi na dwa sposoby, w formie koktajlu, albo gęstego deseru.
Składniki (na 2 porcje):
dojrzałe mango,
250 g jogurtu, ja użyłam sojowego.
Wystarczy obrać i pokroić mango, a następnie zmiksować je z jogurtem i gotowe. Najlepiej smakuje schłodzone.
Mango lassi powinno być gęste i kremowe. Można też zrobić je w formie koktajlu dodając dodatkowo szklankę wody lub mleka roślinnego. Jeśli owoc jest dojrzały nie trzeba go dodatkowo dosładzać.
Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Najlepszy deser na gorące dni:) Lubicie mango lassi? Jeśli nie próbowaliście musicie się skusić:)
Smacznego!
Przepisów na mango lassi jest całe mnóstwo, ale niektóre są trochę przekombinowane.
Mango jest tak pyszne, że nie potrzebuje wielu dodatków. Najchętniej robię mango lassi na dwa sposoby, w formie koktajlu, albo gęstego deseru.
Składniki (na 2 porcje):
dojrzałe mango,
250 g jogurtu, ja użyłam sojowego.
Wystarczy obrać i pokroić mango, a następnie zmiksować je z jogurtem i gotowe. Najlepiej smakuje schłodzone.
Mango lassi powinno być gęste i kremowe. Można też zrobić je w formie koktajlu dodając dodatkowo szklankę wody lub mleka roślinnego. Jeśli owoc jest dojrzały nie trzeba go dodatkowo dosładzać.
Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Najlepszy deser na gorące dni:) Lubicie mango lassi? Jeśli nie próbowaliście musicie się skusić:)
Smacznego!
Oj muszę spróbować bo wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńMango lassi, czyli mówiąc po polsku - jogurt z mango :)))
OdpowiedzUsuńJa czesto kupuje takie napoje z mango i zielonym suszonym kardamomem. Polecam bardzo. Smak ciekawy. Musze sie kiedys skusic i sama taki zrobic.
OdpowiedzUsuńmniami :D
OdpowiedzUsuńnie znałam takiego deserku :)
OdpowiedzUsuńpychotka!
OdpowiedzUsuńu mnie dziś truskawkowy zawrót głowy :)
w takiej wersji nie jadłam, ale spróbuję na pewno :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Robię z małą puszką mleka kokosowego i kardamonem, muszę spróbować z jogurtem :-)
OdpowiedzUsuńZ mleczkiem kokosowym na pewno spróbuję:)
UsuńUwielbiam w formie do picia. Jest pyszne, słodkie i gasi pragnienie- czego chcieć więcej:)
OdpowiedzUsuńDo picia czasem robię:)
UsuńCzy ten jogurt sojowy dostępny jest w jakim sklepie stacjonarnym?
OdpowiedzUsuńKupuję je w ekologicznym sklepie, niestety nie widziałam ich nigdzie indziej.
OdpowiedzUsuń