Kremowe mango lassi

Cześć!

Przepisów na mango lassi jest całe mnóstwo, ale niektóre są trochę przekombinowane. 
Mango jest tak pyszne, że nie potrzebuje wielu dodatków. Najchętniej robię mango lassi na dwa sposoby, w formie koktajlu, albo gęstego deseru. 




Składniki (na 2 porcje):
dojrzałe mango,
250 g jogurtu, ja użyłam sojowego.

Wystarczy obrać i pokroić mango, a następnie zmiksować je z jogurtem i gotowe. Najlepiej smakuje schłodzone. 




Mango lassi powinno być gęste i kremowe. Można też zrobić je w formie koktajlu dodając dodatkowo szklankę wody lub mleka roślinnego. Jeśli owoc jest dojrzały nie trzeba go dodatkowo dosładzać.
Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Najlepszy deser na gorące dni:) Lubicie mango lassi? Jeśli nie próbowaliście musicie się skusić:)




Smacznego!

13 komentarzy:

  1. Oj muszę spróbować bo wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mango lassi, czyli mówiąc po polsku - jogurt z mango :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja czesto kupuje takie napoje z mango i zielonym suszonym kardamomem. Polecam bardzo. Smak ciekawy. Musze sie kiedys skusic i sama taki zrobic.

    OdpowiedzUsuń
  4. nie znałam takiego deserku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pychotka!

    u mnie dziś truskawkowy zawrót głowy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. w takiej wersji nie jadłam, ale spróbuję na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam! Robię z małą puszką mleka kokosowego i kardamonem, muszę spróbować z jogurtem :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam w formie do picia. Jest pyszne, słodkie i gasi pragnienie- czego chcieć więcej:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Czy ten jogurt sojowy dostępny jest w jakim sklepie stacjonarnym?

    OdpowiedzUsuń
  10. Kupuję je w ekologicznym sklepie, niestety nie widziałam ich nigdzie indziej.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger