Zielony mus

Cześć!


Nie każdy lubi zielone liście w formie sałatek, ale na deser chyba każdy się skusi? Dziś na drugie śniadanie zrobiłam prosty mus w pięknym zielonym kolorze. Był pyszny!






Składniki (na 2 porcje):

2 dojrzałe banany
połowa dużego dojrzałego awokado
garść szpinaku
garść jarmużu
3/4 szklanki mleka jaglanego (przepis znadziecie TUTAJ)

Wszystko blendujemy i gotowe. Jeśli banany są naprawdę dojrzałe nie potrzeba dodatkowo dosładzać, ale jak macie taką potrzebę polecam daktyle:) Dzięki awokado mus jest bardzo kremowy, pyszny i bardzo zdrowy:) 






Miłego dnia, mam nadzieję, że u Was pogoda jest lepsza!
Jakie zdrowe słodkości lubicie najbardziej?

Pozdrawiam!

4 komentarze:

  1. Mmm a ja właśnie zjadłam obiad :))

    OdpowiedzUsuń
  2. A już myślałam, że krem z groszku ;)
    My właśnie spożyliśmy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o jej! ale pysznie wygląda :) muszę już przyjeżdżać, bo chcę wykonać tyle Twoich przepisów że nie mogę się już doczekać! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda przepysznie i zdrowo! uwielbiam awokado :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger