Nie każdy lubi zielone liście w formie sałatek, ale na deser chyba każdy się skusi? Dziś na drugie śniadanie zrobiłam prosty mus w pięknym zielonym kolorze. Był pyszny!
Składniki (na 2 porcje):
2 dojrzałe banany
połowa dużego dojrzałego awokado
garść szpinaku
garść jarmużu
3/4 szklanki mleka jaglanego (przepis znadziecie TUTAJ)
Wszystko blendujemy i gotowe. Jeśli banany są naprawdę dojrzałe nie potrzeba dodatkowo dosładzać, ale jak macie taką potrzebę polecam daktyle:) Dzięki awokado mus jest bardzo kremowy, pyszny i bardzo zdrowy:)
Miłego dnia, mam nadzieję, że u Was pogoda jest lepsza!
Jakie zdrowe słodkości lubicie najbardziej?
Pozdrawiam!
Mmm a ja właśnie zjadłam obiad :))
OdpowiedzUsuńA już myślałam, że krem z groszku ;)
OdpowiedzUsuńMy właśnie spożyliśmy ;)
o jej! ale pysznie wygląda :) muszę już przyjeżdżać, bo chcę wykonać tyle Twoich przepisów że nie mogę się już doczekać! :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie i zdrowo! uwielbiam awokado :)
OdpowiedzUsuń