Jagodowe mleko migdałowe
Cześć!
Borówki amerykańskie są bogate w potas, błonnik, kwas foliowy, przeciwutleniacze, witaminy A, C, E. Antocyjany czyli barwniki dzięki którym borówka jest niebieska, poprawiają jakość wzroku. Jedzenie ich opóźnia procesy starzenia i korzystnie wpływa na zdrowie.
Dziś przygotowałam je w połączeniu z domowym mlekiem migdałowym. Myślałam że kolor będzie intensywniejszy. Następnym razem spróbują z jagodami.
Składniki:
- szklanka domowego mleka migdałowego- KLIK,
- pół szklanki borówek amerykańskich.
Po zblendowaniu otrzymujemy zdrowy i smaczny napój, pełen witamin,szczególnie witaminy E, której jest dużo w mleku migdałowym i borówkach.Taka dawka antyoksydantów dobrze wpływa na skórę, będę częściej miksować te składniki:)
Można dosłodzić napój stewią jeśli jest taka potrzeba.
Do czego dodajecie borówki?
Pozdrawiam!
Borówki amerykańskie są bogate w potas, błonnik, kwas foliowy, przeciwutleniacze, witaminy A, C, E. Antocyjany czyli barwniki dzięki którym borówka jest niebieska, poprawiają jakość wzroku. Jedzenie ich opóźnia procesy starzenia i korzystnie wpływa na zdrowie.
Dziś przygotowałam je w połączeniu z domowym mlekiem migdałowym. Myślałam że kolor będzie intensywniejszy. Następnym razem spróbują z jagodami.
Składniki:
- szklanka domowego mleka migdałowego- KLIK,
- pół szklanki borówek amerykańskich.
Po zblendowaniu otrzymujemy zdrowy i smaczny napój, pełen witamin,szczególnie witaminy E, której jest dużo w mleku migdałowym i borówkach.Taka dawka antyoksydantów dobrze wpływa na skórę, będę częściej miksować te składniki:)
Można dosłodzić napój stewią jeśli jest taka potrzeba.
Do czego dodajecie borówki?
Pozdrawiam!
Wszelkiego rodzaju koktajle to świetny pomysł na wykorzystanie tych pysznych owoców ;)
OdpowiedzUsuńborówki uwielbiam w cieście, choć w koktajlach też są pyszne :)
OdpowiedzUsuńmmniaaam :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie przyszła teściowa podsunela mi pod nos koktajl z domowej roboty jogurtu i świeżych borowek. Pyszka!
OdpowiedzUsuńmmm mniam! czekam aż borówki urosną mi na krzaczkach i na pewno zrobię. mleko migdałowe po Twoim wpisie wypróbowałam i bardzo mi smakowało :)
OdpowiedzUsuńDo owsianki i szejków :-)
OdpowiedzUsuńRobiłam już w tym roku koktajl z mleka słonecznikowego z jagodami m.in. Zawsze też dodaję do koktajli siemię lniane namoczone.
OdpowiedzUsuńGdybyś mocniej zblendowała swój koktajl z borówek na pewno byłby ciemniejszy.
Pewnie tak, ale już nie mogłam się doczekać. Następnym razem będę dłużej blendować:)
UsuńAle taka wersja kolorystyczna jest ciekawa :) Borówki uwielbiam, muszę spróbować z takim mlekiem.
Usuń