Cześć!
Zielony szejk to jedna z moich ulubionych opcji śniadaniowych. Można przemycić w nich wiele witamin i składników odżywczych. Dziś wyszło bardzo smacznie i zdrowo.
Awokado syci na długo, zawiera zdrowe tłuszcze i sporą dawkę witaminy E, dzięki niemu szejki stają się kremowe. Imbir nadaje ciekawy smak i wzmacnia odporność. Domowe mleko migdałowe jest często podstawą moich koktajli, migdały są bogate w witaminę E i B2. Zielone liście w tym wypadku szpinak to jeden z najzdrowszych pokarmów. Wszystko razem stanowi świetną kombinację i zapewnia zdrowe sycące śniadanie.
Składniki:
- 2 dojrzałe banany,
- duża garść świeżego szpinaku,
- 1 cm świeżego imbiru,
- 1/2 małego dojrzałego awokado,
- szklanka mleka migdałowego- klik,
- łyżeczka ziaren chia (opcjonalnie),
- 2 daktyle, miód lub ksylitol do posłodzenia.
Wszystkie składniki blendujemy i gotowe, jeśli macie bardzo dojrzałe banany możecie pominąć dosładzanie.
Smacznego!
Zielony szejk to jedna z moich ulubionych opcji śniadaniowych. Można przemycić w nich wiele witamin i składników odżywczych. Dziś wyszło bardzo smacznie i zdrowo.
Awokado syci na długo, zawiera zdrowe tłuszcze i sporą dawkę witaminy E, dzięki niemu szejki stają się kremowe. Imbir nadaje ciekawy smak i wzmacnia odporność. Domowe mleko migdałowe jest często podstawą moich koktajli, migdały są bogate w witaminę E i B2. Zielone liście w tym wypadku szpinak to jeden z najzdrowszych pokarmów. Wszystko razem stanowi świetną kombinację i zapewnia zdrowe sycące śniadanie.
Składniki:
- 2 dojrzałe banany,
- duża garść świeżego szpinaku,
- 1 cm świeżego imbiru,
- 1/2 małego dojrzałego awokado,
- szklanka mleka migdałowego- klik,
- łyżeczka ziaren chia (opcjonalnie),
- 2 daktyle, miód lub ksylitol do posłodzenia.
Wszystkie składniki blendujemy i gotowe, jeśli macie bardzo dojrzałe banany możecie pominąć dosładzanie.
Smacznego!
mmm, uwielbiam zielone koktajle! ostatnio mój ulubiony to: banan, szpinak, pomarańcza i woda. przepyszny! :-) muszę spróbować jakiś z awokado!
OdpowiedzUsuńPomarańcze dodaję teraz bardzo często do koktajli:)
UsuńMniaaam ;) ja ostatnio delektuję się sokami
OdpowiedzUsuńJa ostatnio zblendowałam truskawki, banan i jarmuż:) W smaku pycha ale miało kolor kupy:D Zazwyczaj biorę tylko banana i jarmuż i mam zielony soczek ale zachciało mi się eksperymentów:)
OdpowiedzUsuńTęsknię za truskawkami!
UsuńO kurczę, jutro robię! Tylko muszę najpierw mleko migdałowe zrobić... Myślałam o tym Twoim przepisie ostatnio, ale koniec końców zapomniałam migdały kupić..
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka, teraz jestem bez mojej sokowirówki więc póki co popijam tylko trawę:D
OdpowiedzUsuńeh eh..kocham awokado :D
OdpowiedzUsuńWygląda kusząco, jutro koniecznie muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńJa ostatnio do śniadanka zapijam się sokiem z buraka i marchewki. Twoją propozycję też muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńCzęściej wybieram szejki, ale soki też bardzo lubię:)
UsuńTo ja na odwrót, szejki piłam może z kilka razy, a soki prawie codziennie! :)
UsuńUwielbiam zielone szejki <3 i pijam je z takiego samego słoika jak Ty :))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZielone smoothie są bardzo zdrowe i zarazem pyszne;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOj, ja to mogłabym takie smoothie codziennie robić :-)
OdpowiedzUsuńOstatnio rzadko robię zielone koktajle. Najczęściej miksuję owoce z mlekiem sojowym.
OdpowiedzUsuńTakie też są smaczne:)
UsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam koktajle! :) Ostatnio najczęściej blenduję rukolę z jabłkiem i kiwi :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń