Zdrowe odżywianie

wtorek, 18 października 2016

Kokosowo-ananasowy koktajl z matchą

Cześć!

O tym dlaczego warto pić matchę już pisałam. Lubię matcha latte, ale sproszkowaną zieloną herbatę dodaje też do swoich koktajli. To świetne źródło antyoksydantów, które wymiatają wolne rodniki, przywracają równowagę organizmu i trwale wspomagają układ odpornościowy. Ich działanie powoduje, że czujemy się zdrowsi, a procesy starzenia ulegają spowolnieniu. Duże ilości przeciwutleniaczy znajdują się w świeżych owocach i warzywach, ale to matcha posiada ich największe stężenie. 



Bardzo lubię koktajle, teraz mimo niższych temperatur nie rezygnuje z nich. Ten smakuje wyjątkowo dobrze. Matcha może zastąpić też kawę, dodaje energii i pomaga się obudzić. 

Składniki:
1 banan,
3 plastry świeżego ananasa,
1 łyżeczka matchy,
1 łyżeczka łuskanych ziaren konopi,
szklanka mleka kokosowego bez cukru.

Wszystkie składniki blendujemy i gotowe:) Więcej koktajli i innych zdrowych posiłków pokazuję codziennie na instagramie, zapraszam!


Znacie matchę? 


Pozdrawiam,
Daria


9 komentarzy:

  1. szkoda, że nie mogę wyciągnąć ręki przez ekran po ten koktajl :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie wygląda :) do picia oprócz takich właśnie smakowitych miksturek zużywam naszą przefiltrowaną przez filtr molekularny z naturalną mineralizacją wodę - również jest pyszna i zdrowa.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mhy ..? Pierwszy raz słyszę o takim produkcie jak mancha.
    Ciekawie wygląda ten koktajl, chętnie bym go teraz wypiła ;)
    Pozdrawiam
    https://mylifeiswonderful9.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Matchę odkryłam właśnie w tym momencie mojego życia :D I od razu zauroczył mnie pomysł połączenia jej z mleczkiem migdałowym. Takowe już (chyba) potrafię zrobić jednak jeśli mogłabyś mi podpowiedzieć w jakich proporcjach to się ewentualnie łączy, będę wdzięczna. Cobym nie spaprała sobie przyjemności na wstępie. Przekopałam bloga jednak podpowiedzi nie znalazłam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię mleko migdałowe w proporcjach 1:4, najczęściej szklanka namoczonych daktyli na 4 szklanki wody.

      Usuń
    2. Ja robię mleko migdałowe w proporcjach 1:4, najczęściej szklanka namoczonych daktyli na 4 szklanki wody.

      Usuń
    3. Ok, będę próbować. I tak to pewnie wyjdzie jak będzie chciało :)

      Usuń