Jogurt owocowy z tofu
Cześć!
Jogurty owocowe są pyszne, ale te sklepowe nie zachęcają składem. Dlatego kiedy mam na niego ochotę odpalam blender i robię go sama:) Można zrobić tak bardzo kremowy i pyszny jogurt, bez zbędnego cukru i innych szkodliwych dodatków.
Składniki:
kostka miękkiego tofu 150- 200 g,
dojrzałe mango,
łyżeczka soku z cytryny.
Wszystkie składniki blendujemy aż do uzyskania gładkiej masy i gotowe. Wersja z mango jest bardzo dobra, ale polecam też spróbować jogurtu z innymi owocami- truskawki, maliny, gruszki. Można wykorzystać też mrożone owoce.
Tofu nie jem za często, ale uwielbiam je za to, że świetnie chłonie smaki z jakimi go łączymy. Nadaje się do zrobienia słodkiego, owocowego jogurtu i wytrawnego serka z cebulką.
Pozdrawiam,
Daria
Jogurty owocowe są pyszne, ale te sklepowe nie zachęcają składem. Dlatego kiedy mam na niego ochotę odpalam blender i robię go sama:) Można zrobić tak bardzo kremowy i pyszny jogurt, bez zbędnego cukru i innych szkodliwych dodatków.
Składniki:
kostka miękkiego tofu 150- 200 g,
dojrzałe mango,
łyżeczka soku z cytryny.
Wszystkie składniki blendujemy aż do uzyskania gładkiej masy i gotowe. Wersja z mango jest bardzo dobra, ale polecam też spróbować jogurtu z innymi owocami- truskawki, maliny, gruszki. Można wykorzystać też mrożone owoce.
Tofu nie jem za często, ale uwielbiam je za to, że świetnie chłonie smaki z jakimi go łączymy. Nadaje się do zrobienia słodkiego, owocowego jogurtu i wytrawnego serka z cebulką.
Pozdrawiam,
Daria
Smacznie się prezentuje ; )
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda
OdpowiedzUsuńWygląda jak Smoothie Bowl! :)
OdpowiedzUsuń