Jogurt owocowy z tofu

Cześć!

Jogurty owocowe są pyszne, ale te sklepowe nie zachęcają składem. Dlatego kiedy mam na niego ochotę odpalam blender i robię go sama:) Można zrobić tak bardzo kremowy i pyszny jogurt, bez zbędnego cukru i innych szkodliwych dodatków. 



Składniki:
kostka miękkiego tofu 150- 200 g,
dojrzałe mango,
łyżeczka soku z cytryny.

Wszystkie składniki blendujemy aż do uzyskania gładkiej masy i gotowe. Wersja z mango jest bardzo dobra, ale polecam też spróbować jogurtu z innymi owocami- truskawki, maliny, gruszki. Można wykorzystać też mrożone owoce. 
Tofu nie jem za często, ale uwielbiam je za to, że świetnie chłonie smaki z jakimi go łączymy. Nadaje się do zrobienia słodkiego, owocowego jogurtu i wytrawnego serka z cebulką. 

Pozdrawiam,
Daria

3 komentarze:

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger