Zdrowe odżywianie

niedziela, 29 stycznia 2017

Last week #68

Cześć!

Lubię zimowe bieganie, w tym roku szczególnie. Zima jest idealna, mroźna i sucha. Tylko raz było ślisko, ale znalazłam dogodną trasę. Zimowe widoki w pełnym słońcu sprawiają, że ciężko się zatrzymać. Do maratonu zostały trzy miesiące:)



Testuję nowe środki czystości marki Jacques Briochin. Ekologiczny płyn do prania i płukania i czarne mydło w sprayu. To firma założona w 1919 roku w miasteczku Saint-Brieuc we francuskiej Bretanii. Renaud Raoul, założyciel firmy, wytwarzał w swoim warsztacie mydła i produkty czyszczące używane przez profesjonalistów takich jak drukarze i mechanicy.
Od samego początku oferował produkty wysokiej jakości czerpiąc z wiedzy, którą przez stulecia gromadzili i przekazywali sobie z pokolenia na pokolenie francuscy rzemieślnicy. Odpowiadając na zapotrzebowanie rynku, w latach 90, poszerzył ofertę o produkty dla ogółu odbiorców.
Dam znać jak się sprawdzą:) Znacie te produkty?



Kolejna partia świec sojowych. Tym razem zrobiłam je z płatkami róży i lawendą. Jak je robię pokazywałam już TUTAJ. Są bezpieczne dla zdrowia i o wiele tańsze od gotowych ekologicznych sojowych świec. 



Pieczone ziemniaki to zawsze dobry pomysł, po pracy idealny szybki obiad:) Wcześniej można je ugotować, a potem kilka minut podpiec w rozgrzanym piekarniku, żeby było szybciej. To mój sprawdzony posiłek:) 




Pierwszy raz trafiłam tam na wakacjach i przepadłam. Wegański omlet w Je sus w Poznaniu kolejny raz mnie zachwycił. Polecam to miejsce każdemu, koniecznie trzeba odwiedzić przy wizycie w Poznaniu:) 



Spotkałam się tam z Agnieszką nissiax83. Nie trzeba jej przedstawiać:) Na pewno jeszcze zaplanujemy jakieś dłuższe spotkanie. 



Udanego tygodnia Kochani!

Daria

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz