Ramen People

Cześć!

Ramen People to miejsce na Krakowskim Kazimierzu serwujące Ramen. Japońska zupa z makaronem ramen, przygotowana od podstaw, tradycyjnie na wywarze mięsnym, z dodatkiem sosu sojowego. Rodzajów ramenu jest bardzo wiele, także w wersji wegańskiej.  W Ramen People znajdziecie też roślinną opcję. Ramen to bardzo popularny fast food w Japonii. 







Zamówiłam wegański ramen INARI TOFU RAMEN (bulion warzywny z dodatkiem glonów kombu, z marynowanym tofu). Był pyszny i ogromny. Dostajemy prawie kilogram zupy, lepiej iść tam bardzo głodnym:) 

Do każdego bulionu możemy wybrać cienki makaron ramenowy, albo gruby udon. Sami regulujemy też stopień ostrości. 

W lokalu są też przygotowywane ciekawe kiszonki, można zamówić zestaw i spróbować kimchi z innymi warzywami. 






Na deser pudding matcha z tapioki na mleczku kokosowym. Smaczny i prosty, nie za słodki. Delikatny deser po pysznym posiłku, warto go spróbować. Wegański i bezglutenowy. 
Jest też wybór dobrych zielonych herbat, które podawane są w pięknych żeliwnych imbryczkach. 



























fot. Michał Ziębowicz

Mały lokal, ale robi duże wrażenie. Urządzony w dbałością o każdy detal. Dajwór 19. Będę zaglądać częściej. 

Lubicie ramen?

Pozdrawiam,
Daria


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger