Ramen People to miejsce na Krakowskim Kazimierzu serwujące Ramen. Japońska zupa z makaronem ramen, przygotowana od podstaw, tradycyjnie na wywarze mięsnym, z dodatkiem sosu sojowego. Rodzajów ramenu jest bardzo wiele, także w wersji wegańskiej. W Ramen People znajdziecie też roślinną opcję. Ramen to bardzo popularny fast food w Japonii.
Zamówiłam wegański ramen INARI TOFU RAMEN (bulion warzywny z dodatkiem glonów kombu, z marynowanym tofu). Był pyszny i ogromny. Dostajemy prawie kilogram zupy, lepiej iść tam bardzo głodnym:)
Do każdego bulionu możemy wybrać cienki makaron ramenowy, albo gruby udon. Sami regulujemy też stopień ostrości.
W lokalu są też przygotowywane ciekawe kiszonki, można zamówić zestaw i spróbować kimchi z innymi warzywami.
Na deser pudding matcha z tapioki na mleczku kokosowym. Smaczny i prosty, nie za słodki. Delikatny deser po pysznym posiłku, warto go spróbować. Wegański i bezglutenowy.
Jest też wybór dobrych zielonych herbat, które podawane są w pięknych żeliwnych imbryczkach.
fot. Michał Ziębowicz
Mały lokal, ale robi duże wrażenie. Urządzony w dbałością o każdy detal. Dajwór 19. Będę zaglądać częściej.
Lubicie ramen?
Pozdrawiam,
Daria
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz