KUK na BARCE w Krakowie! Kuchnia bengalska- BanglaDish







Krakowska Barka, rozpoczęła cykl kulinarnych wydarzeń KUK na BARCE - zaczynają mało u nas znanej kuchni bengalskiej. Kuchnia ta jest prosta, bardzo aromatyczna i pełna orientalnych przypraw.

Kolację dla blogerów na Barce przygotowała Sumona Noor, mieszkająca w Krakowie z rodziną od ponad trzech lat. Sumona przygotowała bengalskie potrawy, których nie można spróbować na co dzień w Krakowskich restauracjach. Poza mięsnymi opacjami jest też coś dla wegan. 

Czego spróbowałam?

CIECORKA CHOTPOTI -chrupiąca cieciorka w bengalskim sosie tamaryndowym i plackami puchka.
Podawana jest z aromatycznym ryżem pulao.
MANGO LASSI -mleko kokosowe, pulpa z mango,  oraz czarna sól dla podkręcenia smaku.

Było pyszne!

Warto zarezerwować stolik na Barce w dniach 13-14.01  i spróbować niezwyklej kuchni przygotowanej przez Sumonę i załogę Barki.

















Zdjęcia Michał Ziębowicz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger