Krakowska Barka, rozpoczęła cykl kulinarnych wydarzeń KUK na BARCE - zaczynają mało u nas znanej kuchni bengalskiej. Kuchnia ta jest prosta, bardzo aromatyczna i pełna orientalnych przypraw.
Kolację dla blogerów na Barce przygotowała Sumona Noor, mieszkająca w Krakowie z rodziną od ponad trzech lat. Sumona przygotowała bengalskie potrawy, których nie można spróbować na co dzień w Krakowskich restauracjach. Poza mięsnymi opacjami jest też coś dla wegan.
Czego spróbowałam?
CIECORKA CHOTPOTI -chrupiąca cieciorka w bengalskim sosie tamaryndowym i plackami puchka. Podawana jest z aromatycznym ryżem pulao.
Było pyszne!
Warto zarezerwować stolik na Barce w dniach 13-14.01 i spróbować niezwyklej kuchni przygotowanej przez Sumonę i załogę
Barki.
Zdjęcia Michał Ziębowicz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz