All about life- warsztaty z Moniką Mrozowską i Katarzyną Stuhr
Cześć!
Tydzień temu uczestniczyłam w świątecznej edycji warsztatów kulinarnych z Moniką Mrozowską i Katarzyną Błażejewską- Stuhr. Wydarzenie organizowane było przez All about life.
Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana. Od wielu lat proponuje zdrowe i smaczne potrawy. Autorka i współautorka książek kulinarnych – m.in. Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie oraz Słodko zdrowo świątecznie. Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.
Ucieszyła mnie możliwość rozmowy z przedstawicielkami marki Orientana, którą bardzo lubię. Chętnie wypróbuję nowości z kurkumą i szafranem w składzie.
Warsztaty kulinarne zawsze pozwalają nauczyć się czegoś nowego. Mogłam zapoznać się z nowym sprzętem i gotować w większym gronie. Bardzo lubię takie spotkania. Ładne wnętrze bardzo mi się podobało. Organizatorzy zadbali o atrakcje i ciekawe prezenty dla uczestników.
Tydzień temu uczestniczyłam w świątecznej edycji warsztatów kulinarnych z Moniką Mrozowską i Katarzyną Błażejewską- Stuhr. Wydarzenie organizowane było przez All about life.
Zarówno Monika jak i Kasia o zdrowym odżywianiu wiedzą bardzo dużo. Kasia to dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Swoim pacjentom proponuje diety oparte na produktach sezonowych, lokalnych i naturalnych.
Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana. Od wielu lat proponuje zdrowe i smaczne potrawy. Autorka i współautorka książek kulinarnych – m.in. Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie oraz Słodko zdrowo świątecznie. Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.
O oprawę kulinarną zadbały marki: Hortex, OSM KRASNYSTAW, Zepter, Baziółka.
Ponadto mieliśmy okazję zobaczyć nowe witaminy i mikroelementy marki Cheers, kosmetyki Orientana.
To było świąteczne spotkanie, stąd wielu z blogerów przyszło ze swoimi dziećmi, które gotowały razem z rodzicami.
Ucieszyła mnie możliwość rozmowy z przedstawicielkami marki Orientana, którą bardzo lubię. Chętnie wypróbuję nowości z kurkumą i szafranem w składzie.
Warsztaty kulinarne zawsze pozwalają nauczyć się czegoś nowego. Mogłam zapoznać się z nowym sprzętem i gotować w większym gronie. Bardzo lubię takie spotkania. Ładne wnętrze bardzo mi się podobało. Organizatorzy zadbali o atrakcje i ciekawe prezenty dla uczestników.
Co gotowaliśmy? Między innymi:
Napój z szafranem: (na 8 osób)
4 szczypty szafranu
4 szklanki wody
2 łyżki miodu
sok z cytryny
Złote mleko (na 8 osób)
1/4 szklanki kurkumy
1 łyżeczka tartego imbiru
1 łyżeczka cynamonu
1/3 łyżeczki zmielonego pieprzu
1/2 szklanki wody
Zagotować w garnuszku do uzyskania pasty, przełożyć do słoiczka.
2 łyżeczki pasty
2 łyżeczki masła klarowanego
4 łyżeczki miodu lub syropu klonowego
2 szklanki mleka roślinnego
Zupa bez wody
2 cebule
3 papryki kolorowe
1 paprykarz Hortex
0,5 kg pieczarek
2 ogórki kiszone
1 ketchup (mały słoiczek)
3 ziemniaki surowe
kminek mielony, ostra czerwona papryka, pieprz mielony
Było kolorowo i smacznie. Całe wydarzenie było bardzo ciekawe i chętnie podejrzałam kilka świątecznych propozycji na ciekawe dania. Czekam na kolejne wydarzenia:) Dziękuję All About Life.
Było kolorowo i smacznie. Całe wydarzenie było bardzo ciekawe i chętnie podejrzałam kilka świątecznych propozycji na ciekawe dania. Czekam na kolejne wydarzenia:) Dziękuję All About Life.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz