Warsztaty Zielona Góra
Cześć!
W kuchni dokonuję wyborów, które uważam za zdrowe. Nie jestem specjalistą żywienia i nie narzucam nikomu swoich upodobań żywieniowych. Najbardziej lubię przygotowywać i jeść proste posiłki. Cieszy mnie coraz większe zainteresowanie i chęć wspólnego gotowania:)
Najważniejsze, żeby zainteresować produktem i zarazić radością z przygotowywania zdrowych posiłków. Pokazać, że dieta roślinna to nie tylko sałatki i mało kaloryczne posiłki. To nie ograniczenie, ale pokazanie nowych możliwości gotowania i wiele nowych smaków do odkrycia.
Na warsztatach zrobiłyśmy pyszne pieczone falafele, hummus w kilku smakach, ciekawe sałatki i kilka zdrowych dressingów. Na słodko był idealnie kremowy budyń jaglany i kulki mocy w kilku odsłonach.
Kuchnia roślinna, inspiracja do zdrowego stylu życia i odkrywanie nowych możliwości w kuchni to coś co chcę propagować. Dzięki zmianie nawyków można odkryć nowe siły w sobie. Coraz częstsze pytania o to co jem i polecam utwierdzają mnie w przekonaniu, że idę w dobrą stronę. Nic na siłę, częstowanie pysznym wegańskim jedzeniem to najlepszy sposób na promowanie roślinnej kuchni. Zdrowe podejście do jedzenia porządkuje ciało i umysł. I nie chodzi o to, żeby jeść tylko warzywa z kaszą. Trzeba cieszyć się jedzeniem, ale nie poświęcać mu całej swojej uwagi. Jeść intuicyjnie, Poznałam wiele osób, dla których zmiana diety za zdrowszą była jednym z głównych czynników życiowej rewolucji. Sama tego doświadczyłam.
Bardzo lubię wspólne gotowanie i jedzenie z ludźmi przy dużym stole. Praca w wegańskich restauracjach sprawiła, że jeszcze mocniej chcę się rozwijać gotować i wspólnie cieszyć się jedzeniem. Patrzę na te zdjęcia i nie mogę się doczekać kiedy znowu zrobimy coś razem.
/
W kuchni dokonuję wyborów, które uważam za zdrowe. Nie jestem specjalistą żywienia i nie narzucam nikomu swoich upodobań żywieniowych. Najbardziej lubię przygotowywać i jeść proste posiłki. Cieszy mnie coraz większe zainteresowanie i chęć wspólnego gotowania:)
Najważniejsze, żeby zainteresować produktem i zarazić radością z przygotowywania zdrowych posiłków. Pokazać, że dieta roślinna to nie tylko sałatki i mało kaloryczne posiłki. To nie ograniczenie, ale pokazanie nowych możliwości gotowania i wiele nowych smaków do odkrycia.
Na warsztatach zrobiłyśmy pyszne pieczone falafele, hummus w kilku smakach, ciekawe sałatki i kilka zdrowych dressingów. Na słodko był idealnie kremowy budyń jaglany i kulki mocy w kilku odsłonach.
Kuchnia roślinna, inspiracja do zdrowego stylu życia i odkrywanie nowych możliwości w kuchni to coś co chcę propagować. Dzięki zmianie nawyków można odkryć nowe siły w sobie. Coraz częstsze pytania o to co jem i polecam utwierdzają mnie w przekonaniu, że idę w dobrą stronę. Nic na siłę, częstowanie pysznym wegańskim jedzeniem to najlepszy sposób na promowanie roślinnej kuchni. Zdrowe podejście do jedzenia porządkuje ciało i umysł. I nie chodzi o to, żeby jeść tylko warzywa z kaszą. Trzeba cieszyć się jedzeniem, ale nie poświęcać mu całej swojej uwagi. Jeść intuicyjnie, Poznałam wiele osób, dla których zmiana diety za zdrowszą była jednym z głównych czynników życiowej rewolucji. Sama tego doświadczyłam.
Bardzo lubię wspólne gotowanie i jedzenie z ludźmi przy dużym stole. Praca w wegańskich restauracjach sprawiła, że jeszcze mocniej chcę się rozwijać gotować i wspólnie cieszyć się jedzeniem. Patrzę na te zdjęcia i nie mogę się doczekać kiedy znowu zrobimy coś razem.
/
Dziękuję Zielona Góra! W planach są już kolejne warsztaty:)
Lubicie takie wydarzenia?
Pozdrawiam,
Daria
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz