Najlepszy prezent dla małej kuchni- garnki i patelnie, które zajmują o wiele mniej miejsca! Wszystko dzięki TEFAL INGENIO (klik) i sprytnemu rozwiązaniu- jedna
rączka do wszystkich garnków i patelni. Dodatkowo filcowe przegródki
pomagają utrzymać garnki w dobrej kondycji i zapobiegną zarysowaniom.
Bardzo je lubię, to idealny zestaw dla osób, które mają niewielką
kuchnie, jak ja. Każdy garnek poza standardową pokrywką ma szczelną
sylikonową pokrywkę, dzięki czemu można przestudzone potrawy chować w
lodówce bez przekładania do innych pojemników. Brak rączki sprawia, że
zajmują o wiele mniej miejsca.
Garnki i patelnie można
też wykorzystać jako naczynie do piekarnika! Dla mnie super, mniej
rzeczy w kuchni, za to bardziej funkcjonalnych.
Przygotowałam dniowy rozgrzewający dhal. To pyszne jednogarnkowe danie,
które dzięki dyni zyskuje piękny słoneczny kolor. Posmakuje także dzieciom:)
Dyniowy rozgrzewający dhal
Składniki:
1 mała dyna hokkaido
1 szklanka czerwonej/zielonej soczewicy
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
2 cm imbiru
1 łyżeczka kolendry
2-3 łyżeczki kuminu
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka soli
3 pomidory/ puszka pomidorów
około 4-5 szklanek wody
kilka łyżek mleczka kokosowego
1. Na łyżce oleju podsmaż przyprawy- kolendrę, kumin, kurkumę i pieprz. Mieszaj, żeby przyprawy się nie przypaliły.
2. Dodaj popojoną w kostkę cebulę, kiedy zmięknie dodaj pokrojony drobno czosnek i imbir. Dodaj trochę wody i przykryj garnek.
3.
W między czasie obierz dynię i pokój w średnią kostkę,dodaj do garnka.
Dodaj pokrojone pomidory, wlej wodę, dopraw solą i gotuj około 10 minut.
4. Wsyp soczewicę i gotuj kolejne 15 minut do momentu aż soczewica będzie miękka.
5. Dodaj kilka łyżek mleczka kokosowego don smaku.
6. Podawaj z ryżem/kaszą i świeżą natką pietruszki lub kolendrą.
Mam dla Was kod promocyjny na -10% do sklepu www.swiatingenio.pl i
dajmy też zniżkę na
KOD: eko10, promocja dotyczy wszystkich linii oprócz
Authenti. Podobają Wam się takie garnki?